december 11, 2023 Prijava
09. Tveganja v nabavni verigi – Supply Chain Risks

09. Tveganja v nabavni verigi – Supply Chain Risks

OBRAVNAVANE TEME

Tveganja v nabavni verigi so izjemno pomembna. Podjetja ves čas optimizirajo svoje procese z namenom doseči čim bolj stroškovno učinkovito izvedbo. Ob tem se srečujejo z mejnimi situacijami, ki jih je do določene mere možno obvladovati. Ob izjemnih situacijah je potrebno dovolj hitro zaznati takšno situacijo in se ustrezno odzvati.

Na srečanju sta nam gosta g. Giampaolo Scarso in Giovanni Celeri iz podjetja Marsh Risk Consulting predstavila podjetje, s kakšnimi tveganji se soočamo v nabavni verigi ter kako se oceni tveganja in ozka grla v nabavni verigi podjetja.

Sledila je okrogla miza, na kateri smo z gosti ugotovili, kako podjetja prepoznajo tveganja v nabavni verigi, katera lahko obvladujejo sami in na kakšen način ter katera tveganja lahko prenesemo na zavarovalnice. Gostje okrogle mize so bili: g. Scarso in g. Celeri, Marsh Risk Consulting, g. Uroš Primožič in g. Damjan Ocvirk, Helios d.d., prof. dr. Mako Jaklič, Ekonomska Fakulteta v Ljubljani, g. Gorazd Jenko, Zavarovalnica Triglav d.d., g. Uroš Kalan, Droga Kolinska d.d., in drugi gostje.