maj 29, 2023 Prijava
SI.RISK novice, november 2018

SI.RISK novice, november 2018

Št. 10, november 2018

1. Evropska raziskava na področju obvladovanja tveganj Risk Management 2018

29. novembra 2018 so bili objavljeni rezultati raziskave na področju obvladovanja tveganj. V letošnji raziskavi je sodelovalo 734 oseb iz 29 držav. Raziskava je pokazala, da se je v tem poklicu število žensk povečalo za 4% v primerjavi z raziskavo leta 2016. 53% vprašanih meni, da raste prepoznavnost vloge upravljavca tveganj v podjetju in da imajo boljši dostop do odločevalcev na višjem nivoju. Glavna tveganja so: kibernetsko tveganje, negotova gospodarska rast in geopolitična negotovost. Aktivnosti upravljalcev tveganj se v 39% nanaša izključno na ERM (enterprise risk management), v 33 % se poleg ERM ukvarjajo tudi s prenosom tveganj na zavarovalnice in 28 % se jih ukvarja s prenosom tveganj na zavarovalnice.

2. Evropska nagrada na področju obvladovanja tveganj 2018

Dne 21. novembra 2018 so bili razglašeni dobitnik prestižnih nagrad na področju obvladovanja tveganj.

Letošnji dobitniki so:

  • Alexander Mahnke, Simens Financial Service GmbH Insurance je postal upravljalec tveganj leta (Risk Manager of the Year)
  • Danielle Wishart, Senior Business Assurance Manager, ASOS je postala vzhajajoča zvezda leta (Rising Star of the Year)
  • Phillipe Cotelle, Head of Airbus Defence and Space Insurance Risk Manager je postal odbitnik nagrade na področju inovativnega zavarovalnega programa leta (Innovative Insurance Programme of the Year)
  • George Ong, Head of Corporate Governace and Chief Riks Officer, Northern Ireland Water je postal dobitnik nagrade za pobude pri uveljavljajočih tveganjih (Emerging Risk Initiative of the Year)
  • Annemarie Schouw, Manager of Risk and Insurance, TATA Steel je prejela nagrado za življenjske dosežke (Lifetime Achievement).

Intervju z dobitniki nagrad je na voljo na povezavi tukaj.

Med sodniki je bila tudi predstavnica Združenja SI.RISK.

KRATKE NOVICE

Združenja SI.RISK se je predstavilo sekciji za upravljanje tveganj pri Združenju bank Slovenije. Pogovarjali smo se tudi o možnostih sodelovanja.

PRIPOROČAMO – strokovno branje

FERMA:

Commercial Risk Europe:

Strategic Risk:

 

CERTIFICIRANJE

rimap, nosilec certificiranja: FERMA, termini vsak mesec od feb. – dec. 2018. Več o certificiranju si lahko preberete na povezavi tukaj.

http://www.ferma.eu/ferma/european-ferma-rimap-risk-management-certification

 

 

PRIHAJAJOČI DOGODKI

11. 12. 2018 Kako se zavarovati pred kibernetskimi tveganji in izgubo osebnih podatkov

 

 

Novice pripravila: Maja Šušteršič